OKULUMUZUN TARİHİ GEÇMİŞİ

TARİHSEL GELİŞİM

Okulumuz 1979 yılında devlet tarafından ihale edilerek inşa edilmiş olup 1979-1980 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır. 1981 yılına kadar "Dere Yeni İlkokulu" olan adı 1981 yılında "Dere Cumhuriyet İlkokulu", 1997 yılında ise "Meram Dere Cumhuriyet İlköğretim Okulu" adlarını almıştır. Tekraren 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren "Meram Dere Cumhuriyet İlkokulu" olarak eğitim öğretim  çalışmalarını sürdürmektedir.

01.03.2017 913

Okulun Yapısı:

Okulumuz 2 katlı olup betonarmedir. Kalorifer ile ısınmaktadır. Okulumuzda 1 müdür odası,  1 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası,5 derslik, 1 arşiv odası, 1 destek eğitim odası ve 1 akıl ve zeka oyunları odası bulunmaktadır.

Okul binasının haricinde öğretmen ve öğrenci tuvaletleri ile malzeme deposu vardır.

Okulumuzda 5 şube bulunmaktadır.

Okulumuz 2 idareci, 5 öğretmen ve 2 hizmetl ve 105 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Tek şubeli Anasınıfımız vardır..

Ulaşımı çok rahat olan okulumuzun çevresinin de eğitime yaklaşımları olumlu olmakla birlikte, kişilerin gelir düzeyi orta ya da düşük seviyededir.

Mezun olan öğrencilerimizin çoğunluğu bir üst öğrenime devam etmekte olup, geçmiş yıllarda mezun olan çok sayıda sanayici, esnaf, memur, mühendis ve işçi bulunmaktadır.